looking for something?

Friday, August 27, 2010

hadiah buat c jejake

sedar-x sedar hubungan aku dan c jejake sudah mencapai usie 2 thon..kami bercadang untuk berkhawen pd usie 25 thon nti ( panjangkan jodoh kami Ya Allah ) :)...aku x tau nax bg hadiah aper kat dier..tiber2 aku terpk tok buat something tok dier..jengjeng2!!!!!!!
~ kek batik
ok2 nie wish aku untok c jejake b4 bwat kek nie
  • b i lurve u!
  • sy sudah punyer impian mase depan dgn awak ~ angan2 :)
  • jgn tnyer syg soklan nie lg " yyg syg b x? " ~ kamu chenta terakhir sy.. :)
  • hope hubungan kiter akan lebih indah lg dari hari ker hari :)
  • sy nax kumpul sebanyak boleh kenangan indah dengan awak ~ xkan berhenti :)
  • sy sentiase nax yang terbaek untok awak b! :)
  • sy selalu rindu awak~ walaupon kiter dekat
  • i do not share!
  • terima kaseh untuk semue kebahagian yang awk dah bg pada sy! :)
  • sssssssssaaaaaaayyyyangggg b sngt :)
  • mwaaaaaaaahhhhh!!!!
  • terima kaseh sbb selalu bwat syg raser istimewa :)
  • sedeh dan gembira sy adalah awak :)
~ok2 jom bwat kek untok mimok sy!

First of all..kena la beli bahan2 dulu...biskut marie 600g,susu pekat 1 tin, telur 2biji, butter cup,gula,milo dan koko
.
Mula2 cairkan butter dengan suhu sederhana..stir it with eggs and sugar..Then...masukkan susu pekat dan kacau sampai sebati la..Next...add MiLo and the CoCoa powder...ikut korang la nk add bpe byk...kitorang pun main agak2 je..eheh...kacau sampai sebati yea...Then..patah2kan la biskut marie..xkisah la nk patah kan mcm mane pun..asalkan jgn bg hancur sudaa..Lepas tu..masukkan biskut marie td into the mixture...dan gaulkan hingga kesemua biskut2 tu disaluti dgn Cocoa mixture td..Then...masukkan hasil gaulan td ke dalam loyang..dan cuba la mampatkan ia dengan sudu ke...atau ape2 je la yg bleh bagi permukaan campuran tadi jd rata kat dalm loyang tu..kemudian..biarkan ia sejuk dan keras...
And lastly...potong dan hidangkan di dalam pinggan..mangkuk pun bleh gak la..rumah org bujang xbyk pinggan..lagi2 student cm kitorang nie..eheh....

2 comments: