looking for something?

Monday, August 30, 2010

untuk c jejake

p/s : jgn teruskan pembacaan anda takowt anda meluat plak nti..sbb entry nie tok sese sy~huhu! :)

ok2! umie tgk jam skang dah pukol baper esok klas pg dgn mr.comeyl!~ kati en. hati
kejap2 nax update blog nieh..sbb tber2 rindu kat c jejake~ kater diriku

malam yang dingen2 nie..jd rndu ar kat c jejake yang sedang sibuk memerah otak untuk menyiapkan ulasan karya..~feneng2

td c jejake bwk aku sahor kat K5 station!~ dap n toce2 c jejake

untok carik mood tidow..muler lar aku terpk kan dier..~ syg dier sorng..nax dier jgk!xnax org len

tiber2 terlintas di kpale persoalan2 ini ~ hurm

naper c jejake snggop bwat aper sajer tok tgk aku bhagie ~ walaopun c jejake busy dan sanggop korban kan masenyer demie untuk always dgn me..

tp aku still xbley bg yang terbaek tok c jejake ~ sad

tp dier always bg yng terbaek~toce2

setiap mase biler dgn aku..dier bg full of lurve~ cber untuk elakkan gadoh2!

after gnp kamie 2 thon nie..c jejake dah bnyk berubah jd yang lbh bek untuk aku~ aku biler lg????

sowi b..yyg still same!

tp sy nak khawen dgn awk~ nax2!

tlg bimbing sy jd wanita yang gemilang..kedepan..positif..murah dgn senyuman...~pleash2!

tlg bimbing sy agar sentiase dkt dgn Nya ~ amen!plesh2 b!

x lme lg nax rayer..~rase rndu biler nax joh2 nie

sy x suker bchenta jrk jaohhhhh~ elakkan :(

nti pas grad c jejake mau pg serawak..lamer plak tu~ how to face it! :(..xmo2

" b naper sy jd pilihan hati awk?? " ~answer me tau

Sunday, August 29, 2010

best eskem!

ketika kami berjalan2

~ b biler lar awk nax bwak sy singgah kat kedai tu ( shop yg dpn EQ )..
~dah bnyak kali dah terlepas
tibe2
~ha pegi skang tgk..he3
aku pon melangkah kuar dah pergi ke peti eskem..
menarek sngt
eskem dier
comey2
n nmpak dap...
tp biler tgk harga..
wow!
~nti lar dah dpt wet rayer lar mam
setinggi tapak tangan anda berharga RM10
~msti lg dap dr BR an!
ha3!


Häagen-Dazs has always crafted 100% real dairy ice cream,

using only pure cream and milk to provide its signature creaminess and rich texture.


Using only the finest ingredients, our ice cream is richer in taste and

creamier in body to give you a longer slow-melting moment of pleasure.


Häagen-Dazs Fondue consists of small scoops of ice-cream,

fruits (apple, banana, strawberry), strawberry swiss rolls,

chocolate chip cookies and cheese cakes.

Friday, August 27, 2010

hadiah buat c jejake

sedar-x sedar hubungan aku dan c jejake sudah mencapai usie 2 thon..kami bercadang untuk berkhawen pd usie 25 thon nti ( panjangkan jodoh kami Ya Allah ) :)...aku x tau nax bg hadiah aper kat dier..tiber2 aku terpk tok buat something tok dier..jengjeng2!!!!!!!
~ kek batik
ok2 nie wish aku untok c jejake b4 bwat kek nie
  • b i lurve u!
  • sy sudah punyer impian mase depan dgn awak ~ angan2 :)
  • jgn tnyer syg soklan nie lg " yyg syg b x? " ~ kamu chenta terakhir sy.. :)
  • hope hubungan kiter akan lebih indah lg dari hari ker hari :)
  • sy nax kumpul sebanyak boleh kenangan indah dengan awak ~ xkan berhenti :)
  • sy sentiase nax yang terbaek untok awak b! :)
  • sy selalu rindu awak~ walaupon kiter dekat
  • i do not share!
  • terima kaseh untuk semue kebahagian yang awk dah bg pada sy! :)
  • sssssssssaaaaaaayyyyangggg b sngt :)
  • mwaaaaaaaahhhhh!!!!
  • terima kaseh sbb selalu bwat syg raser istimewa :)
  • sedeh dan gembira sy adalah awak :)
~ok2 jom bwat kek untok mimok sy!

First of all..kena la beli bahan2 dulu...biskut marie 600g,susu pekat 1 tin, telur 2biji, butter cup,gula,milo dan koko
.
Mula2 cairkan butter dengan suhu sederhana..stir it with eggs and sugar..Then...masukkan susu pekat dan kacau sampai sebati la..Next...add MiLo and the CoCoa powder...ikut korang la nk add bpe byk...kitorang pun main agak2 je..eheh...kacau sampai sebati yea...Then..patah2kan la biskut marie..xkisah la nk patah kan mcm mane pun..asalkan jgn bg hancur sudaa..Lepas tu..masukkan biskut marie td into the mixture...dan gaulkan hingga kesemua biskut2 tu disaluti dgn Cocoa mixture td..Then...masukkan hasil gaulan td ke dalam loyang..dan cuba la mampatkan ia dengan sudu ke...atau ape2 je la yg bleh bagi permukaan campuran tadi jd rata kat dalm loyang tu..kemudian..biarkan ia sejuk dan keras...
And lastly...potong dan hidangkan di dalam pinggan..mangkuk pun bleh gak la..rumah org bujang xbyk pinggan..lagi2 student cm kitorang nie..eheh....

Monday, August 23, 2010

mau2!



kami mau neak " kenderaan" ini sebelom we end dis sem


sambungan dari entry yg sebelom nyer..

kesah entry ini adalah sambungan dari kesah kami yang sebelom2nyer..hurm mesti ramai yang dah meluat bace kesah kami o dah malas nax bce..but whoo care!ha3!x heran..saper meluat x mo bce ea..he3!( sowi2 if terover plak !x mo tersentap k ) hari ini kuar dlam kol 5.00 pm.. xder itenerary yg spesifek pown..just amek angen n nax habeskan hujung minggu dgn kenangan yang endah :) dan tmbah koleksi photo2 kami :) ( mmg sangat gemo bergambar )

ok2..smbong balek..

semasa dalam perjalanan

~ yunk awak nax buke pose kat ner ari neh
~ ntah ekowt b lar
~hurm kiter bukak pose tp pntai lar
~ ok ( c jejake menjawab dgn penoh pasrah..ha3! )

jalan-jalan..suddenly..

~ b kiter snggah lar kat bzar neh ..kiter rase rase kat sinie (bazar pantai kelebeng)..b4 we end dis sem..kiter rase sumer tmpat kat mlake nie ea.. :)


kami pown singgah

~yunk awak nax buke pose kat ner
~kiter bkak pose kat tmpat bese2 jer lar ea
~ok

kami pown beli juadah tok berbuke pose..pastu kami meneruskan perjalan ker pantai puteri..setelah samapi di destinasi yang di pilih oleh c jejake..kami berhenti dan menghayati suasana alam ciptaan Nya ini dengan tenang dan releks ( almaklum lar asyek gadoh jer lately neh ) pastu sambel tgk sunset kami bergambar2!shonok2!biler azan berkumandang kami berbuke pose di tepi pantai sambil melihat matahari terbenam..dan hari pown semaken malam..

then pas mam kami bertolak ke dataran plak..semalam carek baju c jejake..hari ni my turn plak..tp c jejake pown nax copeng2 jgk!~ b nax baju gak..b xder baju pon ag tau ..yerlar dah lamer kami x beli baju..he3! ( tp c jejake baru jer beli semalam )ok2! tok melihat dier tersenyum dan gembira aku memberi dier 2 pilahan..

pilihan yang di beri pada c jejake :

~b pk bek2 tau! he3!if nax beli baju x yah beli sandle..beli salah satu jer..
~b aser nax beli baju lar yunk
~ok2! sy x ksh..tp salah satu jer!he3!
~tp nax beli sandle jgk
~i dont care!satu jerk! ha3!

naper aku nax bising2! padahal dier yng blikan baju aku..hurm yer lar kan..aku xnax dier MEMBAZER!xmo2!tp.....yeay2! dapat baju baru!thanx b!mwaaahhhhhh!

after copeng!kami pon balek..tber2 jadi plak slot samarenda ag skali disebabkan satu tragedi neh!..adoyai!( naper lar ader lagi neh!) pnat sunggoh..raser mau menjeret2! menci r!~ disebabkan aku gumbira marah tu jd kelakar!ha3! ~ awak jgn r gelak2..serius ar..kater c jejake!ha3!

tp pastu ok dah..sbb aku malas nax lyn..dier pon samer..ha3! n kami pon dah janji cber tok elakkan gdoh2 nieh! ameen!


agak nyer nie dugaan kami sebelom menjelang hari ulang tahun kami yang ke 2 thon kowt!dalam sedar x sedar kan..thanx god :)


T.A.P.I

tbe2 rase mnyak sngt prob yang dtg tbe2!bkn masalah relation kami..stady tu mstilah kan tok semue student sem 6! tp masalah len..masalah life lar..yer lar semuenyer kami berkongsi..
jd biler ssh dah senang tu amat terasa..xper kami cber selesaikan satu persatu..xmo pk hard sngt..sbb nti peneng paler dan kami ssh hati! time kaseh pada c jejake yang suke sngt bwak sy g jejalan! :)

p/s : Ya Allah ya tuhan ku.. aku bersyukur di atas segala kebahagian yang kau beri kepada ku ;)

Sunday, August 22, 2010

besh post!

* ini adalah contoh entry apabila kami dalam keadaan gud2!
ha3 :)

hatiku berbunge kembali


ha td baru citer2 pasal gdoh2 an
aleh2
entry kali nie pasal hati ku berbunge kembali
berbunge cerie lagi ko!
ha3!
.............................................................

td kan c jejake ajak aku kuar
tp aku x nak kan
tp last2 aku kuar jgk
ha3!
( jual mahal kunun )

muler2 kuar ader lar babak samarenda sekejap
loteh gak nax lyn sumer nie
tp after tu sumer nyer
become
gud2!

hatiku bertambah ceria n gembira
dari saat ke saat
rase rindu n chenta tu pon muler
bercambah2!
ahaks!

td g beli baju dier tok teman aku g dinner nti
( open fasting )
kalau jadi larh
he3!
pastu jalan2 sambel mam2!
kenyang sungguh
macam xpose jer esok rase kan
betapa cerie nyer saye!
hua3!

pastu b4 balik g mydin 24 hour jap!
( kegemaran kamie juge)
salah satu brang wajib beli ialah soya ruminah!
b4 g mydin plak g bazar taman cempake!
sunggoh ramai umat manusie
di sana
almaklumlah nax ghayer
tp kiterwank tidak membawa aper2
hasel pon dari saner
hanyer cuci2 mate!
..................................................

mase dlm kiter c jejake ckp

~ eikoi tngalkan bband kat awk ea
~ haah! naper ( dlm keadaan yg pelek)
~ owh boley lar kiter bowak2
~bowak2! pelek jer,x pnh2 plak awak ckp mcm nie
~hurm ( aku diam smbel memikir sesuatu )

Ok2
lyn kan jer
ha3!
after balek mah
aku pown mam ramen
( ramen kari + cili api )
pastu on9
tber2 aku nmpak kat page aku!
tgk dier dah muler noty2!

he3!
biler angen gatal dier sampai
muler lar
yer lar ngah berbunge2!
biler fight2!
ha mek ko
rase mau lempang2 jer c jejake tu
lagi2 lately nie bahase diar agak *****
agak lar!
ha3!
toce2 coz wat sy rase berbunge ceria kembali :)
mwahhhhhhh!
( ops! pose )
ha3!
lalalalalalalalalalalalalalalalalala

p/s : hayatilar saat bahagie anda sebelum semuenyer tinggal kenangan :)

Saturday, August 21, 2010

macam-macam

stadies stories

ptg sudah tiber..dah pon pukul 2.44 pm! weekend yg amat bushan...rase nax balek..tp dah terlambat..owh Mama I miss u alots! ( owh tears x mo kuar ) kerja semaken bnyak n xsettle2 ag..mase berlari sunggoh laju..sem 6 yang nmpak rileks tp agak bz jgk..pening paler n agak tension jgk lar...tp sbb ader sifat malas so bwat aku jd rileks n tanggoh2 kerja! ha3! ntah lar..aku x tau nax pk aper dah..blur2 lar..myb sbb bngon tidow tgh hari kowt! ( if mama tau..dier dah berdondang dendang dah kat tinger aku dah ) adoiyai

....................................................................................................................

lurve stories

hurm ari2 mau gdoh..ntah lar..x tau naper..ader suare asing berkater semua berpunce dari aku..akuu ?????? ( pelek..yer kowt ) tp my b betol jgk ntah lar.. hu3! hurm kdg2 puncer nax gdoh tu biler aku rase c jejake amek mudah semue perkare about my self :(
rase tersentap then muler lar snyap menahan perasaan!
ha3!
yer lar lbh bek snyap dari mengeluarkan kate2 yg x sepatotnyer kan
nti terkasar bhase kan dah ssh n merumet kan keadaan..
x nax gdoh2
png paler
nti mcg muler lar kuar TEXT yang x sepatot nyer
( tersangt kecewa~ :( )
aku rase dier bkan c jejake yg aku knl dulu
~ where is he???? :)
ha3!
kdg2 rase bwat bnder len boleh tp tok text aku to wish nyte..
hurm agak ssh ker bg c jejake
aku tunggu n tunggu but still no respon
untill morning at 8.29 am ( keajaiban biler c jejake tersedar pada awal pg )
hu3!
tp after kuar semalam keadaan kami semaken puleh n hati yang sedeh muler berbunge cerie
jalan2..snap2 pic (mcm biase aku x pndai crik angel yang sesuai tok c jejake)ha3!
g jonker walk ( paveret kami )
n beli brg2 yg pelek!
ha3!
.......................................

pesanan sebelom aku tidow n after kuar

aku : b!
b : oit b ngah kemas rumah..
aku : ok2 after kms mah jgn lupe wish nyte ( seposen ) ea..sbb syg rindu b sngt2!
b : ok2
aku tungu n tungu buttttttt
ha3!
...................................

hurm pg nie c jejake ajk kur jalan2..tp aku malash n xder mood lar
semue perasaan ader
ntah lar aku keliru
c jejake now ibarat iguana
mksud aku
sifat nyer berubah2
bwat aku jd semaken takot n takowt!
hu3!
ntah lar yunk
aku x tau
bngong!
aku nie kowt semaken sensetif!
sedeh biler he missed di saat2
kiter memerlukan seseorang
dier dgn dunie dier dan aku dgn dunie aku
hu3!
hurm now
dier ajak aku kuar
tp aku xder mood n x bley nax face dah semue nie
aku jd give up n semaken *****
owh tuhan!
:(

hurm nax g ciap2..
myb aku x ley ekowt perasaan sngt
dier cber tok bwat yg terbaek tok aku
so aku kne bg komitmen
b4 semuenyer terlambat tok kami
kiter enjoy!
lalalalalala
ha3!
aku syg dier n syg sngt!
aku x mungken bley let him go
my b mulot jer bley ckap * letting go
but hati
huh!
syg beb pada c mimoks yg sowng neh
pelek tp besh!
ha3
sowi b
mwahhhhhhhhhh!!!!!!!!

to c jejake : i love u from da bottom of my heart
....................................................................................................................................

END



Friday, August 20, 2010

:(


:: letting go ::
:: :( ::

:: tiber maser nyer ::


tiber maser nyer untuk aku p e r g i
~ beramboss (kater len nyer)
ha3!
~i cant see ur face

~as a gurl yang langsong xder perasaan
sy akn menyerah kalah
skang!

ha3!

n
tinggalkan semue
yang x pnh aku pk
ini akan terjadi
tp
untuk kebaikkan n kebahagian
.................................................

aku pergi

:(




* xnak!tp terpakse jgk pergi :( ~ berat nyer hati

Monday, August 16, 2010

:: ramadhan bulan yang mulia ::

.ku mengharap bulan ramadhan yang mulia ini
membawa seribu pengertian dalam diri ku.
menjadi insan yang cemerlang
itu mungkin misi ku
somoge bulan yang mulia ini mambuatkan
aku
semakin tenang
( sebab setan sumer dah kene ekat~hu3! )
dan
cerie
menghadapi saat2 hidop yang
sukar diduga
dah sentiasa tersenyum
agar indah seperti pelangi
:)

p/s : semakin hari bahase ku semaken puitis!~ahaks!

Saturday, August 07, 2010

:: diriku semakin mengabaikan Nya ::




aku mulekan hariku dengan menami sahabat ku melihat
" rentak juara " di PMM
seronok n besh
bagos event dierwank,bagi aku itu dah ditahap yang bagos dan boleh dikatan berjaya
n after balik jer rumah..aku menyambung kembali kerja ku " ulasan karya "
dah penat n no idea
tp aku kner jgk bwat..if kne reject aku cber trime n perbaiki aper yang patot
insan yang cemerlang tidak seharusnya mereka berputus ase
tbe2 aku teringin dengar lagu afgan " padamu ku bersujud "
tber2!
aku sedih dah kecewe
diriku semakin jahil
semakin hayal dgan dunie yang penuh dengan kepura-puraan nie
aku mengabaikan tanggungjawab ku sebagai hambanya
aku semakin hayal dengan apa yng diberi oleh Nya pada
aku hilangkan rasa syukur dalam diriku diatas segala rezeki yang diberi oleh Nya
aku merungut dan terus meminta lbh dari aper yang sudah aku perolehi
Ya Allah amapuni ku
yang sering melupakan MU
aku merungut sehingga hilang keikhlasan ku dlam melakukan segala kebaikkan
aku terasa tidak adil aku diperlakukan begini
mengapa tiada tolak ansur antara kami
tiada kerjasama dan kesadaran untuk mengejar kejayaan dan impian
tapi
layakkah aku insan yang semakin jahil meluahkan rasa sebegitu rupa
adakah kegagalan yang aku hadapi berkait dengan keikhlasan diriku dalam memikul tanggungjawab yang diamanahkan kepada ku
aku merungut menghadapi dugaan yang telah diberi
tanpa aku sedari hikmah disebalik ujian yang telah diberi
aku berputus ase dan kerap menyoalkan " kenapa aku "
Ya Allah
aku tidak redha dengan takdir yang ditetapkan untukku
aku merasakan ianya sebagai masalah bukannya rezeki dari Nya
air mate menitis kesedihan
diriku semakin jaoh dari landasanNya
semakin banyak titik hitam yang berkumpul didalam hati
hubungan ku dengan Nya semakin jaoh
Ya Allah
merintih jiwa ku kesedihan dan ketakutan
bilerkah keinsafan yang sebenar akan mengunjung dalam diri ku
aku menerima kegagalan sebagai masalah
bukannya sebagai petunjuk yang diberi oleh Nya untuk aku menghasilkan kejayaan yang berkualiti

aku bukan lah aku yang dulu
aku semakin hayal dan jahil
Ya Allah
jiwa ku menangis melihat jasad ku yang semakin
hilang serinya
jika ibu ku tahu aku sejahil nie
beliau x kan memilih
untuk melahirkan ku
nenek dan datuk ku menagis melihat diruku yang semakin jahil
dimanakah kurangnya didikan mereka kepada diriku
Ya Allah
berikan lah diriku petunjuk

air mata menitis kesedihan
jiwa merintih kesakitan
hati maraong kesakitan meminta dibersihkan dari titik2 hitam yang penuh kejahilan
menadah tangan dan meminta kepada Nya
keampunan

aku

Ku menatap dalam kelam
Tiada yang bisa ku lihat
Selain hanya nama-Mu ya Allah

Esok ataukah nanti
Ampuni semua salahku
Lindungi aku dari segala fitnah

Kau tempatku meminta
Kau beriku bahagia
Jadikan aku selamanya
Hamba-Mu yang slalu bertakwa

Ampuniku ya Allah
Yang sering melupakan-Mu

hanya sekejap keinsafan itu bertandang
bilerkah ia kan menjadi penghuni tetap jiwaku